توستر و آون توستر هر دو از دستگاههای برقی امروزی و چند منظوره هستند که در امور آشپزی بسیار کاربرد دارند. توستر و آون توستر در انجام اکثر امور آشپزی با همدیگر نقطه اشتراک دارند؛ بعنوان مثال با کمک این دو دستگاه میتوان اموری نظیر پخت کیک، گرم کردن پیتزا و همبرگر، آب کردن مواد غذایی منجمد شده و… را انجام داد. با این تفاسیر این دو دستگاه با اینکه حتی تقریبا از نامی یکسان بهره میبرند، اما کاربردی متفاوت دارند که باعث شده این دو دستگاه از یکدیگر متمایز گردند. در مقالهی «تفاوت توستر و آون توستر چیست؟» به تعریف هر یک از این دستگاه ها پرداختیم و سپس آنها را از نظر کارایی با یکدیگر مقایسه کردیم تا تفاوت آنها را آشکار کنیم. با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوت این دو دستگاه بپردازیم.
فهرست مطالب:
توستر چیست؟

کاربرد کلی توستر عموما برشته کردن انواع و اقسام نانهای مختلف مانند نان همبرگر، سرخ کردن ماهی، سیب زمینی و گوشت استیک است. توستر از دو صفحهی گریل که دارای روکش نجسب از جنس تفلون یا گرانیت است ساخته شده است. این دو صفحه دارای شیار هستند که موجب میشود روغن اضافه ی ریخته شده به غذا برای سرخ کردن هدر نرود و کف توستر را کثیف نکند. توستر ها در انواع و اشکال گوناگونی ساخته میشوند و همراه با رنگهای گوناگون عرضه میشوند.
آون توستر چیست؟

آون توستر یک وسیلهی برقی کارآمد و چند منظوره است. میتوان گفت آون توستر نوعی ترکیب توستر و دستگاه فر است، و تقریبا کاربردی مشابه با دستگاههای گرمکن غذا مثل مایکروویو دارد اما در ابعاد کوچک توسط شرکتهای مختلف تولید میشود به گونهای که میتوان آنها به راحتی را بر روی کابینت یا روی میز قرار داد. آون توستر ها به نوعی نسخهی پیشرفتهی توستر ها محسوب میشوند با این تفاوت که انرژی کمتری مصرف میکنند و کارایی بیشتری نیز دارند. با کمک آون توستر میتوان بسیاری از غذاها و خوراکیهای متنوع را در سریعترین و کمترین زمان ممکن تهیه کرد؛ آنها را در صورت منجمد بودن یخزدایی نمود و حتی آنها را آب پز و برشته کرد. بهعنوان مثال با کمک آون توستر شما میتوانید خوراکیهایی مانند پیتزا، لازانیا و ساندویچ و در کل فست فودهایی که از روز قبل در یخچال باقی ماندهاند را یخزدایی و گرم کنید، یا سیب زمینی های خرد شده را با آن سرخ کنید، یا حتی می توانید پنیر یخزدهی پیتزای خود را با کمک آن آب کنید.
تفاوت توستر و آون توستر
همانطور که در بالا ذکر کردیم، توستر و آون توستر علیرغم اینکه شباهتهای بسیاری به یکدیگر دارند، دارای تفاوتهای قابل توجهی هستند که نباید از آنها چشمپوشی کرد. در زیر به چند مورد مهم در تفاوت توستر و آون توستر اشاره کردیم:
تنوع برنامه غذایی
به طور کلی میتوان گفت آون توستر طیف وسیعتری برای برنامههای تهیه و پخت غذا در اختیار کاربر قرار میدهد و تقریبا تمامی کارایی دستگاه توستر را پوشش میدهد. بعنوان مثال با استفاده از توستر شما نمیتوانید غذایی مثل برنج یا ماکارونی را گرم کنید یا کیک تهیه کنید، زیرا توستر قابلیت انجام این کار ندارد؛ بنابراین برای انجام این کار لازم است از آون توستر کمک بگیرید.
وزن و ابعاد
همانطور که از تصاویر این دو دستگاه پیداست، دستگاه توستر از ابعاد و وزن کمتری بهره میبرد و فضای کمی را نسبت به آون توستر اشغال میکند و به زیبایی محیط آشپزخانه لطمه وارد نمیکند.
مصرف انرژی برق
یکی دیگر از تفاوت های بارز توستر و آون توستر در میزان مصرف برق است. آون توستر بدلیل برخورداری از المنت غذاهای مورد نظر را سریعتر از توستر آماده میکند و کاملا ساز و کاری متفاوت نسبت به توستر دارد. بنابراین نتیجه میگیریم آون توستر در مقایسه با توستر، مصرف برق بیشتری دارد.
قیمت
عامل قیمت نیز یکی دیگر تفاوتهای مهم توستر و آون توستر میباشد. در این زمینه آون توستر از قیمت بالاتری برخوردار است؛ زیرا آون توستر کارایی بیشتری نسبت به توستر دارد. بنابراین آون توستر در قیمتهای بالاتر در بازار لوازم خانگی به فروش میرسد.