انسان امروزی از هر ابداعی که باعث شود تا امور و فعالیتهای شخصی و خانگی آسودهتر از همیشه انجام شوند استقبال میکند و همواره در تلاش است تا آن را وارد زندگی شخصی خود کند؛ بعنوان مثال با پیشگام شدن صنعت بخار و رخ دادن انقلاب صنعتی، بشر توانست با اختراع اتومبیل مسیرهای بین شهری را راحتتر طی کند تا به مقصد خود برسد و با شکلگیری لوازم خانگی به ویژه لوازم خانگی برقی، بشر به این امکان دست یافت تا امور مربوط به خانه و آشپزخانه را بدون دردسر انجام دهد. در این مقاله میخواهیم به معرفی یکی از معروفترین و کاربردیترین ابداعات بشر در حوزه لوازم خانگی یعنی جاروبرقی بپردازیم و شما خوانندهی عزیز را با انواع و مشخصههای مختلف آن آشنا کنیم. در ابتدا پرسشهایی که ممکن است در رابطه با جاروبرقی به ذهن هر خانم خانهدار خطور کند را اشاره میکنیم: دستگاه جاروبرقی چیست و چه کاربردی دارد؟ یک جاروبرقی باکیفیت چه ویژگیهایی دارد؟ به طور کلی چند نوع جاروبرقی در صنعت لوازم خانگی وجود دارد؟ بهترین برندهای تولیدکنندهی جاروبرقی کدامند؟ از چه طریقی میتوان یک دستگاه جاروبرقی اصل و با کیفیت به همراه گارانتی اصیل تهیه کرد؟ با رابیما همراه باشید تا به این پرسشها پاسخ دهیم.
جاروبرقی چیست؟

جاروبرقی یک دستگاه بسیار پراستفاده، مهم و ضروری است به که کمک قدرت مکش قدرتمند خود، آلودگی و گرد و غبار موجود در محیط را در مخزن خود جمعآوری میکند. جاروبرقی نقش بسیار مهمی در زمینهی نظافت و پاکیزگی محیط خانه و سرکار ایفا میکند و قادر است سطوح مختلف از جمله فرش، موکت، پارکت و کف سرامیک را پاکیزه نماید. این ابزار خانگی دارای یک موتور قدرتمند است که با ایجاد جریان هوا، ذرات گرد و غبار را از سطوح جمعآوری و در مخزنی که داخل دستگاه تعبیه شده خود را خالی میکند. جاروبرقیها اغلب به صورت سیمدار یا باتري قابل شارژ توسط شرکتهای مطرح تولیدکنندهی لوازم خانگی در بازار عرضه میشوند و با استفاده از انواع مختلف لوازم جانبی مرتبط مانند لولهها و نازلها، قابل استفاده در مناطق غیر قابل دسترس مانند پشت مبل، طبقات بالای کابینت و سایر نقاط سخت و غیر قابل دسترس هستند. جاروبرقیها مانند سایر لوازم خانگی دارای مدلهای مختلف هستند که هر کدام با توجه به خصوصیات منحصربهفرد خود عملکرد متفاوتی را ارائه میدهند و از ویژگیهای خاصی بهره میبرند. بعنوان مثال نمونههایی از آنها بدون کیسه هستند و صرفا دارای یک مخزن عادی هستند که تمام کثافات و آلودگیها در آن جمعآوری میشوند. در ادامهی مطلب میخواهیم با انواع مختلف دستگاه جاروبرقی آشنا شویم و شکل و کاربرد هر کدام از آنها را نقد و بررسی کنیم.
آشنایی با انواع جاروبرقی
قبل از خرید دستگاه جاروبرقی لازم است با انواع گوناگون آن آشنا شوید و اطلاعات لازم را در رابطه با کاربرد این دستگاهها در گوشهی ذهن خود داشته باشید. انواع دستگاههای جاروبرقی عبارتند از:

جاروبرقی سیلندری (Cylinder Vacuum Cleaner)
یکی از انواع معروف جاروبرقی جاروبرقی سیلندری است. این نوع جاروبرقی همان جاروبرقی های قدیمی هستند که تقریبا در تمام خانهها رؤیت میشود و جزو رایجترین جاروبرقی میان عموم مردم ایران محسوب میشود. این جاروبرقی به دو نوع رابج تقسیم میشوند: جاروبرقی کیسهدار و جاروبرقی بدون کیسه. جاروبرقی سیلندری دارای یک بدنهی جداگانه است که درون آن یک موتور قوی با قابلیت مکش بسیار بالا فراهم شده است، که به لطف شلنگ درازی که دارد، قادر است به راحتی زیر مبلمان و روی پلهها را با قدرت زیاد جارو کند و اثری از آلودگی بر جای نگذارد.

جاروبرقی ایستاده (Upright Vacuum Cleaner)
جاروبرقی ایستاده نیز مانند جاروبرقی سیلندری دارای دو نوع کیسهدار و بدون کیسه است، که نوع بدون کیسهی آن امروزه کاربرد بیشتری دارد. برخلاف جاروبرقی های سیلندری، مخزن این جارو در جلوی کاربر قرار دارد و دیگر لازم نیست آن را به همراه خود بکشید. استفاده از این جاروبرقی برای تمیز کردن فرش و موکت توصیه میشود؛ زیرا بُرسی که در انتهای جارو تعبیه شده مناسب این کار میباشد.
جاروبرقی بی سیم (Cordless Vacuum Cleaner)
همانطور که از نام این جاروبرقی پیداست، این جاروبرقی بدون سیم کار میکند و انرژی خود را از طریق یک باطری که داخل بدنه تعبیه شده، تأمین میکند. جاروبرقی بدون سیم نسبت به سایر جاروبرقی ها از وزن سبک و ابعاد کوچکتری برخوردار است که کار حمل کردن را بسیار آسانتر میکند. این دستگاه به دلیل اینکه از میزان باتری محدودی استفاده میکند، قدرت مکش کمتری دارد؛ زیرا جاروبرقی برای اینکه بتواند از قدرت مکش بیشتری برخوردار باشد، باید از انرژی بیشتری استفاده کند و مصرف انرژی زیاد نیز باعث میشود تا باطری زودتر از حد معمول به اتمام برسد و به طول عمرش صدمه وارد شود. از دیگر معایب جاروبرقی بدون سیم میتوان به گران بودن قیمت آن اشاره کرد که دلیل اصلی این گرانی سیار بودن، کوچک بودن و وجود باطری بادوام آن است.

جاروبرقی سطلی (Bucket Vacuum Cleaner)
جاروبرقی سطلی کاربردی مشابه با جاروبرقی سیلندری دارد، با این تفاوت که هر دو از نظر مخزن با یکدیگر اختلاف دارند؛ زیرا مخزن جاروبرقی سطلی به مراتب از مخزن جاروبری معمولی حجیمتر و بزرگتر است. جاروبرقی سطلی از قدرت مکش بسیار بالایی برخوردار است، به همین دلیل از جاروبرقی های سطلی اغلب در اماکن صنعتی و خدماتی مانند کارگاهها و رستورانها استفاده میکنند. علاوه بر این جاروبرقی سطلی قادر است زبالههای بزرگ و سنگین را نیز جمعآوری کند. البته این دستگاه آنچنان هم بدون نقص نیست؛ مثلا باید به سر و صدای گوشخراش آن هنگام جارو کردن (به دلیل مصرف بالای موتور دستگاه) اشاره کرد. ابعاد بزرگ و سنگین بودن آن از دیگر عیبهای آن است؛ یعنی به راحتی نمیتوان این نوع جاروبرقی را با خود حمل کرد و آن را در گوشه کنار محیط جاساز نمود.
جاروبرقی دستی (Handheld Vacuum Cleaner)
این جاروبرقی نیز دارای دو نوع باسیم و بیسیم است. جاروبرقی دستی برای مکانهایی که نسبتا کوچک هستند و در مدت زمان بسیار کوتاه تمیز میشوند گزینهی ایدهالی محسوب میشود. با اینکه این جاروبرقی از قدرت مکش بالایی برخوردار نیست، اما به دلیل اینکه کوچک و سبک وزن است، میتواند به راحتی و در سریعترین زمان ممکن نقاط مکانی خاصی را مانند اتاق داخلی خودرو، مبلمان خانه، قفسههای کتابخانه، پرز فرشهای کوتاه و موی حیوانات است. این دستگاه دارای رابط کاربری بسیار سادهای است و کار با آن بسیار لذتبخش و راحت میباشد.

جاروبرقی رباتیک (Robotic Vacuum Cleaner)
آخرین نوع جاروبرقی که میخواهیم در این مبحث به آن اشاره کنیم، جاروبرقی رباتیک است. مدت زیادی از اختراع جاروبرقی رباتیک گذشته و تقریبا قدمتی بلند مدت دارد و در حال حاضر روز به روز به علاقهمندان و مصرفکنندگان آن افزوده میشود. ساختار و طراحی این جاروبرقی بسیار ساده است؛ اکثر جاروبرقیهای رباتیک به صورت یک دیسک دایرهای شکل (مانند سکهی بزرگ) تولید میشوند و به همین سبب قادرند تنها کف زمین و سایر محیطها را تمیز کنند تا نسبت به سایر جاروبرقی ها راحتتر به نقاط غیرقابل دسترس و سخت (مانند زیر مبل و کمد) حرکت کنند. جاروبرقی رباتیک از یک فناوری بسیار هوشمند بهره میبرد که میتواند با اسکن کردن محیط خانه، نقشهی آن را در حافظهی خود به صورت مجازی ترسیم کند و مسیرهای قابل تردد و موانع موجود در مسیر خود را شناسایی کند تا در هنگام انجام عملیات پاکیزهسازی به آنها برخورد نکند و از سایر مسیرهای ممکن به کار خود ادامه دهد. جاروبرقی های رباتیک بدون سیم کار میکنند و با استفاده از یک باطری قدرتمند انرژی خود را تأمین میکنند. این نوع از جاروبرقی ها دارای سیستم هوشمند تشخیص مقدار باطری را با خود همراه دارند؛ به عبارتی وقتی باطری این دستگاهها رو به اتمام است، این سیستم به دستگاه هشدار میدهد تا قبل از اتمام باطری هر چه زودتر خود را به پایه شارژر خود برساند و خود را به آن متصل کند تا شارژ شود. نکتهی منفیای که ممکن است تا الآن متوجه آن شده باشید قیمت بسیار گران این دستگاه زیاد خواهد بود؛ زیرا همانطور که مطالعه کردید، سیستمها و فناوریهای پیشرفتهی موجود در جاروبرقی های رباتیک و در اغلب مواقع وجود باطریهای بادوام موجب شده تا در بازار به قیمتهای گزاف به فروش روند و کمتر کسی قدرت خرید آن را داشته باشد.

سخن نهایی
در این مطلب که تحت عنوان «معرفی انواع جاروبرقی» نگارش شده است تلاش کردیم تا علاقهمندان به حوزهی لوازم خانگی به ویژه دستگاههای جارو برقی را با انواع مختلف این وسیلهی برقی آشنا کنیم و راهنمای مختصر و مفیدی در رابطه با نحوهی استفاده از آنها ارائه نماییم تا در هنگام خرید جاروبرقی چه به صورت خرید حضوری از بازارهای سراسر کشور و چه به صورت خرید آنلاین از فروشگاههای معتبر لوازم خانگی و آشپزخانه، از اطلاعات و آگاهی لازم برخوردار باشند. در فروشگاه آنلاین رابیما شما میتوانید از انواع مختلف دستگاه های جاروبرقی مقرون به صرفه و مدرن تولید شده توسط شرکتهای داخلی و خارجی مطرح مانند کرکماز و کاراجا دیدن نمایید و در صورت لزوم ویژگیها و مشخصات مدلهای گوناگون آنها را با یکدیگر مقایسه کنید، سپس پس از اینکه نسبت به خرید آن مصمم شدید، آن را با کمک سامانهی خرید آنلاین فروشگاه خریداری نمایید تا همراه با آن از ضمانتنامههای معتبر مؤسسههای مورد اطمینان بهرهمند گردید و در نهایت در سریعترین زمان ممکن آنها را دیافت نمایید.
-
جاروبرقی 899 وات رزگلد ونتوز کاراجا 153.01.01.3088out of stock
-
جاروبرقی 899 وات مشکی ونتوز کاراجا 153.01.01.3034out of stock
-
جاروبرقی 750 وات مشکی ترندی کاسموس کرکماز 901out of stock
-
جارو برقی 750 وات 2.5 لیتر ذغالی پریمیوم کاسموس کرکماز 902-01out of stock