امروزه با توجه به مدرن شدن سبک زندگی و افزایش دغدغه و روزمرگی، مردم به دلیل کمبود وقت و نبود حوصله از دم کردن چای صرف نظر میکنند و به مرور زمان از قوری و کتری برای دم کردن چای به مراتب کمتر استفاده میکنند؛ زیرا این دو وسیله برای دم کردن یک چای تازهدم، لبریز و معطر بسیار وقتگیر هستند و راه حل ایدهآل و مناسبی برای این مسئله محسوب نمیشوند. مردم تمایل دارند چای را هنگامی که از خواب بیدار میشوند تا روز خود را آغاز کنند میل کنند، زیرا نوشیدن یک فنچان انرژی لازم برای شروع یک روز را در بدن انسان فراهم میکند. از آنجایی که تدارک دیدن میز صبحانه و آماده کردن وعدههای دلخواه کاری زمانبر است، اغلب افراد تصمیم میگیرند تا برای خانه یا محل کار خود چای ساز تهیه کنند؛ چون دستگاه چای ساز مدت زمان دم کردن چای را به طرز چشمگیری کاهش میدهد؛ این فرآیند در بیشتر چای سازها به طور میانگین حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد. هماکنون در این برای شما مطلبی با عنوان راهنمای خرید چای ساز آماده کردهایم تا علاقهمندان به چای و افرادی که تصمیم دارند چای ساز تهیه کنند را در خرید آن راهنمایی کنیم. پس با رابیما همراه باشید.

فهرست سر فصل ها:
- چای ساز چیست؟
- انواع مختلف چای ساز کدامند؟
- یک چای ساز خوب چه ویژگی هایی دارد؟
- بهترین برند چای ساز کدام است؟
چای ساز چیست؟
چای ساز یک دستگاه خانگی برقی است که میتواند چای را دم و آماده کند و دمای آن را برای مدت زمان طولانی حفظ کند. اکثر دستگاههای چای ساز از فولاد یا استیل ضد زنگ ساخته شدهاند؛ بنابراین از عایق قدرتمندی برخوردارند و قادرند حرارت چای را تا چندین ساعت داغ نگه دارند. چای ساز های امروزی و مدرن به نوعی نسل بعدی و نسخهی پیشرفتهی سماورها محسوب میشوند. چای ساز ها بر خلاف سماور و قوریهای سنتی که با گاز حرارت را جذب میکردند، با کمک نیروی الکتریسیته این فرایند را انجام میدهند و از طریق انرژی برق گرما را جذب میکنند. در این فرایند ابتدا گرما از طریق الکتریسیته جذب شده، سپس در قسمتی به نام المنت جمعآوری میشود. المنت نصب شده در کتری مسئولیت پخش کردن حرارت را در محفظهی کتری بر عهده دارد. در نتیجه آب ریخته شده در کتری به لطف این حرارت به جوش میآید.
انواع چای ساز
چای ساز ها دارای انواع مختلفی هستند. شرکتهای سازندهی چای ساز این وسیله را در انواع مختلف تولید کرده و روانهی بازار میکنند. دستگاه های چای ساز با توجه به کاربردشان به ۳ دستهی زیر تقسیم میشوند:
۱. چای ساز دم آور
نام دیگر این نوع دستگاه، چای ساز بالا پایین است. این نوع چای ساز عملکردی مانند کتری و قوریهای سنتی دارد؛ به عبارتی قوری بر روی کتریای که در حال جوشیدن است قرار میگیرد؛ سپس با برخورد حرارت بخار آب کتری به کف قوری، چای مورد نظر در گذر چند دقیقه و به طور ملایم دم و داغ میشود. چای دم کشیده شده در این نوع چای ساز نسبت به سایر چای ساز ها دارای عطر و طعم بهتری بوده و از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.
۲. چای ساز استند دار
در این نوع چای ساز کتری و قوری هر دو بر روی یک صفحه به طور جداگانه قرار میگیرند. این صفحه یا استند که از طریق کابل به برق وصل است، به مرور زمان داغ شده و کتری و قوری قرار گرفته بر روی خود را به آرامی گرم میکند. در بازار استند هایی موجود است که دارای قابلیت تنظیم دما و تایمر هستند و میتوانند بعد از گذشت زمان معینی به طور خودکار خاموش شوند.
۳. چای ساز بدون قوری
یکی دیگر از انواع چای ساز ها، چای ساز بدون قوری است. همانطور که از اسم این چای ساز پیداست، این چای ساز فاقد قوری است؛ در واقع در این نوع چای ساز محفظهی کوچکی داخل کتری تعبیه شده است که با کمک آب جوش داخل کتری، چای در آن دم میکشد و نقش قوری را ایفا میکند. چای ساز بدون قوری نسبت به دو چای ساز قبلی دارای ابعاد کوچک و جمع و جوری بوده و برای افرادی که به دنبال چایساز ساده هستند میتواند گزینهی مناسبی باشد.
ویژگی های دستگاه چای ساز

چای ساز نیز مانند سایر لوازم خانگی دارای ویژگیهای خاص خود است که قبل از خرید باید به آنها توجه کرد و مطابق با نیاز و سلیقهای که در نظر دارید آن را تهیه نمود. از ویژگیهای مهم چای ساز باید به موارد زیر اشاره کرد:
جنس بدنه
جنس بدنهی چای ساز از کلیدیترین ویژگیهای آن محسوب میشود که اکثر خریداران این ویژگی را در اولویت قرار میدهند. در حال حاضر به طور کلی چای ساز های موجود در بازار در سه نوع شیشهای، پلاستیکی و فلزی تولید میشوند:
1. چای ساز شیشه ای
از مزایای چای ساز شیشه ای میتوان به طرح و نقش زیبا و امکان مشاهدهی محتویات داخل کتری و قوری اشاره کرد، اما نکتهای که نباید آن را فراموش کرد این است که بدنه در این نوع چای ساز از استحکام خوبی برخوردار نیست و ممکن است در گذر زمان بر روی سطح چای لایهی نازکی از جرم و رسوب شکل گیرد. همچنین لازم به ذکر است که شستشو و تمیز کردن این جنس چای ساز نیز امری بسیار دشوار است و به راحتی نمیتوان آن را شست.
2. چای ساز پلاستیکی
چای ساز پلاستیکی محبوبیت کمتری نسبت به سایر جنسها دارد و در بازار نیز کمتر فروخته میشود؛ زیرا برخی از کارشناسان و محققان ادعا دارند که چای در این نوع چای ساز پس از مدتی یک طعم بد مزه به خود میگیرد و طعم اصلی چای را از بین میبرد. همچنین روی بدنهی چی ساز نیز رسوب ایجاد میشود. در نتیجه زودتر از آنچه انتظارش را داشتند از عمر و ماندگاری چای ساز کاسته میشود. آنها عامل این موضوع را استفاده از پلاستیک نامرغوب و بیکیفیت در ساخت این چای ساز ها عنوان میکنند. گر چه نباید غافل شویم این نوع چای ساز نسبت به سایر مدلها از وزن کمتری برخوردار بوده و به مصرفکننده این امکان را فراهم میکند تا میزان آب موجود در محفظه را مشاهده نماید.
3. چای ساز فلزی
اغلب چای ساز های فلزی موجود در بازار از جنس استیل ضد زنگ هستند. چای ساز های استیل نسبت به دو مدلی که بالاتر ذکر کردیم، طرفداران زیادی دارد و میان بقیهی چای ساز ها از محبوبیت بیشتری برخوردار است؛ زیرا چای ساز استیل دارای بدنهای مستحکم است و کمتر دچار خرد شدن و شکستگی میشود، مقاومت بسیار زیادی در برابر حرارت بالا دارد، از مواد مرغوبی در ساخت آن استفاده شده، هیچ جرم و رسوبی ایجاد نمیکند و به راحتی نیز قابل شسشتو است. به طور خلاصه ما به شما پیشنهاد میکنیم هنگام خرید چای ساز سراغ دستگاهی بروید که از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده باشد.
حجم و ظرفیت
چای ساز ها در بخش گنجایش و ظرفیت نیز دارای تنوع هستند و در محدوده ظرفیتهای مختلف ساخته میشوند. بنابراین شما باید بدانید که چای ساز را برای پذیرایی از چه تعداد افرادی تمایل دارید تهیه کنید. بعنوان مثال برای خانوادههای کم جمعیت توصیه میشود از چای ساز های کوچک استفاده شود، یا در مثالی دیگر اگر قصد دارید از چای ساز در اداره یا محل کار خود استفاده کنید، به دنبال چای سازی باشید که از حجم و ظرفیت بالایی برخوردار باشد تا دیگر لازم نباشد هر چند وقت یک بار چای را دم نمایید.
ابعاد
این ویژگی نیز همانند حجم و ظرفیت معیاری سلیقهای و نسبی است. مشتری با توجه به مکانی که قرار است چای ساز را در آنجا قرار دهد، میبایست ابعاد چای ساز را نیز در نظر بگیرد. مثلا برای یک زوج تازه عروس به صرفه نیست یک چای ساز حجیم و بزرگ تهیه کنند تا فضای آشپزخانه را بیدلیل اشغال کند. قابل ذکر است چای ساز های دم آور و دارای استند فضای بیشتری را اشغال میکنند. در نتیجه برای کسانی که به دنبال چای ساز کوچک هستند این دو مدل به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.
عایق بودن بدنه
عایق بودن بدنهی چای ساز سبب میشود تا حرارت آب به جوش آمده به سطح بدنه نرسد و دستگیرههای چای ساز متناسب با آن داغ نشود. به چای سازی که از این قابلیت برخوردار باشد، چای ساز «نسوز» میگویند. در صورتی که بدنه عایق حرارت نباشد، دستگیرهها داغ میشوند و دستهای مصرفکننده در هنگام برداشتن چای ساز یا منتقل کردن آن به جایی دیگر دچار سوزش میشود و پوست آسیب میبیند و حتی ممکن است دستگیرههای آن در هنگام بلند کردن دستگاه از جای خود جدا شود.
بی صدا بودن
حتما میدانید که سماور یا کتریهای رایج و سنتی اغلب پس از به جوش آمدن آب شروع به سوت کشیدن میکنند و از خود صداهای عجیب و غریب تولید میکنند. خبر خوب این است که چای ساز های برقی این سر و صدا را ندارند. به لطف قابلیت خاموش شدن خودکارِ چای ساز پس از به جوش آمدن آب، دستگاه دیگر شروع به تولید صداهای ناخوشایند نمیکند و اعصاب شما را بهم نمیریزد. بنابراین با خرید چای ساز از شر این صدای مزاحم در امان خواهید بود.
تمیز کردن دستگاه
تمیز کردن و پاکسازی بعضی از چای ساز ها کار بسیار دشواری است. بعضی از چای ساز های موجود در بازار قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را دارند. پیشنهاد میشود چای سازی را تهیه کنید که جنس آن از استیل ضد زنگ باشد؛ زیرا استیل در صورت شستشوی مدام دچار زنگ زدگی نمیشود و ماندگاری و دوام خود را حفظ میکند.
بهترین برند چای ساز

شرکتهای بسیاری به لطف نبوغ و فناوریهای بروز خود توانستهاند چای ساز های متنوعی روانهی بازار کنند. از جمله این شرکتها میتوان به دو شرکت انگلیسی ریوالد و رابیلوکس و دو شرکت ترک کرکماز و کاراجا اشاره کرد. این دو شرکت موفق شدهاند چای ساز هایی تولید کنند که دارای قابلیتهای جذاب و کاربری آسان هستند. هر کدام از این دستگاهها از طراحی نوین و طراحی قابل توجهی برخوردارند به طوری که میتوانند توجه هر کس را به خود جلب کنند. در فروشگاه رابیما شما میتوانید علیرغم مشاهده چای ساز های تولید شده توسط کارخانههای ذکر شده، به سایر چای ساز های تولید شده توسط دیگر برندها نیز دسترسی داشته باشید و آنها را بررسی نمایید.